Kyckling med ratatouille

Dagens middag!

Ratatouille
4 port:

1,5 paprika
1 gul lök
1/2 gurka
4 tomater
1 msk tomatpuré
1-2 msk citronsaft
1-2 vitlöksklyftor
1/4 dl persilja
Timjan
Salt
Cajennepeppar

1. Skär paprika och lök i strimlor.
2. Skär ett kryss i tomaterna och koka dom tills skalet släpper (skålla).
3. Bryn lök och paprika.
4. Skär gurkan i bitar.
5. Ta bort skalet på tomaterna och skär dom i bitar.
6. Ha ner gurkan och tomaterna i kastrullen tillsammans med paprikan och löken.
7. Ha i resten av ingredienserna.
8. Låt puttra på svag värme till grönsakerna blivit mjuka.

Kyckling
4 port:

4 kycklingfiléer
1/4 dl olja
1 msk soja
1 tsk ketchup
1 vitlöksklyfta
Salt, svartpeppar, smör

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda olja, soja, ketchup, pressad vitlök och svartpeppar.
3. Stek filéerna i smör.
4. Salta och peppra.
5. Lägg filéerna i en form och häll över marinaden.
6. Häll på lite vatten och ställ in i ugnen.
7. Ta ut kycklingen när innertemperaturen är 72 grader.

Kyckling får INTE ha rosa kött. Köttet ska vara vitt och köttsaften genomskinlig.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0