Kladdkaksbakelse med kondenserad mjölk, jordnötter, grädde och hallon
Bakelser
8 st:
• 100 g smör
• 80 g mörk choklad
• 2 ägg
• 1,5 dl socker
• 1 1/2 tsk vaniljsocker
• En nypa flingsalt
• 4 msk kakao
• 1 1/2 dl vetemjöl eller lailas mjölmix (glutenfri)
Ugn: 150 grader ca 10-15 min
1. Smält smör och lägg ner chokladen.
2. Vispa ägg och socker.
3. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
4. Ha i en nypa salt.
5. Häll i smöret och blanda om ordentligt.
6. Fördela i 8 muffinsformar.
7. Grädda i mitten av ugnen och ta ut dom när dom fortfarande är kladdiga.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
Kondenserad mjölk:
Koka burken i en kastrull i tre timmar.
Låt alltid burken vara täckt med vatten.
När den kokat klart lägg burken i kallt vatten och öppna den när den kallnat.
Garnering:
1. Dela bakelsen så att den får en över och underdel.
2. Ha på en sked med kondenserad mjölk på underdelen och häll på lite jordnötter.
3. Lägg på överdelen och spritsa på lite grädde.
4. Garnera med hallon.
Bakelsen ser ganska liten ut men den är väldigt mastig.
