Pulled pork med coleslaw, klyftpotatis och majskolv

Pulled pork:
4-5 pers

• 1 kg fläskkarré
• Salt, peppar
• chilipeppar
• 3 dl bbqsås original
• 4 msk kalvfond
• 2 dl vatten
• 2 gula lökar
• 2 vitlöksklyftor

1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Tvätta köttet och gnid in salt, peppar och chilipeppar.
3. Blanda bbqsås, fond och vatten.
4. Lägg köttet i en kastrull med lock (se till att den tål att stå i ugnen) eller i en lergryta med lock.
5. Klyfta löken och vitlöken och lägg det runt köttet.
6. Häll över såsen och ställ in i ugnen.
7. Ta ut efter ca 7-8 timmar eller när köttet går att dra sönder med en gaffel.
8. När köttet är klart, dra isär köttet med en gaffel och sila såsen.
9. Lägg tillbaka köttet i såsen.

Coleslaw:
Ca 4 pers

• 11 dl strimlad färsk vitkål
• 2 dl riven morot
• 1/2 rödlök
• 1 1/2 dl cream fraiche
• 1/2 dl majonäs
• 1-2 tsk pepparrot
• Ca två nypor socker
• Salt, peppar

1. Blanda samman allting strax före servering.

Servera pulled pork med coleslaw, klyftpotatis och majskolv

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0