Linneas snickerskladdkaka
Recept:
• 100 g smör
• 80 g mörk choklad
• 3/4 dl jordnötssmör
• 2 ägg
• 1 1/2 dl socker
• 1 1/2 tsk vaniljsocker
• 1 1/2 dl lailas mjölmix (glutenfritt) eller vetemjöl
• 4 msk kakao
• en nypa flingsalt
• 1/2 dl grovt hackade jordnötter
Kolaglasyr:
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Bröa en pajform med kokos.
3. Smält smöret och rör ner choklad och jordnötssmör så att det smälter ordentligt.
4. Vispa ägg och socker fluffigt.
5. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
6. Blanda i smörblandningen och rör om.
7. Häll smeten i en pajform och strö över jordnötterna.
8. Grädda i ca 12 min.
Kolaglasyr:
1. Blanda ihop allting i en kastrull och låt koka i ca 5 min.
2. Ringla över glasyren på kakan när den stannat till sig.
3. Strö över lite flingsalt.
4. Låt kakan stå kallt i några timmar. Gärna över natten.
Servera med grädde.
