Chokladrulltårta på mitt vis
Recept:
Botten:
• 3 ägg
• 1 1/2 dl socker
• 3/4 dl potatismjöl
• 1 tsk bakpulver
• 2 msk kakao
Fyllning:
• 175 g hallon
• 100 g mörk choklad
• 1 msk honung
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Mixa hallon och sila bort kärnorna.
3. Koka upp hallonpuréen och vispa i honung och choklad.
4. Ställ kallt.
5. Vispa ägg och socker pösigt.
6. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver.
7. Vänd ner det i smeten och häll ut på ett bakplåtspapper (i långpanna).
8. Grädda i ca 5 min.
9. Strö över socker och vänd på bottnen.
10. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och låt den kallna.
11. Bred på chokladtryffeln och rulla ihop den.
12. Ställ kallt tills tryffeln har stelnat helt.
13. Skär i bitar och toppa med grädde.
