Rabarberpaj

Recept:

Deg:

• 100 g smör
• 1/2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl havremjöl
• 2 dl vetemjöl
• 1 ägg

1. Blanda ihop alla ingredienser.

2. Lägg degen kallt.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

• 6 dl rabarber
• 2 msk potatismjöl
• 4-5 msk socker

4. Skala och skär rabarber.

5. Blanda rabarber med socker och mjöl.

• 2 dl cream fraiche
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 msk socker
• 1 ägg

6. Blanda ihop cream fraiche, vaniljsocker, socker och ett ägg.

7. Tryck ut degen i en form och sätt folie i kanterna.

8. Nagga.

9. Grädda pajskalet i ca 5 min.

10. Häll på rabarber och sist cream fraicheblandningen.

11. Grädda till rabarberna är mjuka. (Lägg på ett bakplåtspapper efter att pajen stått i ugnen ett tag, annars kan den bli bränd i kanterna).

Servera gärna med glass eller vaniljvisp.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0