Petit chouxer med vaniljgrädde och hallon

Recept:
15 st

3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 ägg

Grädde
Vaniljsocker
Hallon
Florsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vatten och smör.
3. Häll i vetemjölet och vispa kraftigt.
4. Låt det koka under tiden du vispar kraftigt.
5. Ställ kastrullen åt sidan när smeten släppt från bottnen.
6. Låt kallna.
7. Vispa i ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
8. Spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper.
9. Grädda i ca 20 min. (Öppna inte ugnen dom första 10 minuterna).
10. Fyll petit chouxerna med vaniljgrädde och hallon när dom kallnat.
11. Pudra över florsocker och servera.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0