Påsktårta

Förlåt för dålig uppdatering! Men här kommer i alla fall ett recept på min påsktårta.

Recept:
20 bitar

(Glutenfri)
• 6 ägg
• 3 dl socker
• 3/4 dl havremjöl
• 3/4 dl lailas mjölmix
• 1 1/2 dl potatismjöl
• 3 tsk bakpulver

Fyllning:

• 1 vaniljvisp 
• 25 g rumstempererat smör
• 3 dl frysta hallon
• lite florsocker

Garnering:
• Grädde
• Marsipan
• Chokladägg

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Bröa en stor springform.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl och bakpulver.
5. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
6. Rör om tills det blivit en slät och klumpfri smet. (Man får inte röra för mycket, då blir kakan platt och kompakt.)
7. Grädda i ca 30 min.
(Om kakan blir brun innan den är klar inuti kan man lägga på ett bakplåtspapper så att den inte blir bränd.)

Fyllning:

1. Tina hallon och mixa dom sedan med lite florsocker.
2. Bred hallon på det första lagret.
3. Vispa vaniljvispen.
4. Vispa i små klickar med smör.
5. Bred ut på det andra lagret.

Garnering:

1. Bred ut ett tunt lager med grädde över hela tårtan.
2. Spritsa på grädde och garnera med marsipan och chokladägg.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0