Hallon- och lakritstryfflar

 
Ca: 25 stycken
 
Hallon- och lakritstryfflar
 
150g hallon
6-8 turkisk pepparkarameller 
2 msk honung
230g 70% choklad 
60g rumstempererat smör
Kakao till rullning
 
1. Börja med att mixa hallon och sila sedan bort kärnorna.
 
2. Häll i hallonpurén i en kastrull och häll i honungen. 
 
3. Krossa karamellerna i en mortell (Dock inte för mycket, låt bitarna vara ganska stora) och ha ner det i purén.
 
4. Hacka eller bryt chokladen i små bitar. 
 
5. Låt purén sjuda på svag värme en liten stund och ta sedan av den från plattan.
 
6. Sila bort karamellerna och häll tillbaka det i kastrullen.
 
7. Häll i chokladen och vispa med en visp så att chokladen smälter.
 
8. Rör ner smöret i små klickar.
 
9. Fortsätt att vispa till smeten går ihop ordentligt. 
 
(Du kan använda elvisp om smeten inte vill gå ihop ordenligt.) 
 
Ställ tryffelsmeten i kylskåpet en stund eller låt den stå framme i rumstemperatur över natten så att den stelnar.
Rulla till bollar och rulla i kakao.
Förvara tryffeln i rumstemperatur. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0