Hallon- och lakritstryfflar

Ca: 25 stycken
Hallon- och lakritstryfflar
150g hallon
6-8 turkisk pepparkarameller
2 msk honung
230g 70% choklad
60g rumstempererat smör
Kakao till rullning
1. Börja med att mixa hallon och sila sedan bort kärnorna.
2. Häll i hallonpurén i en kastrull och häll i honungen.
3. Krossa karamellerna i en mortell (Dock inte för mycket, låt bitarna vara ganska stora) och ha ner det i purén.
4. Hacka eller bryt chokladen i små bitar.
5. Låt purén sjuda på svag värme en liten stund och ta sedan av den från plattan.
6. Sila bort karamellerna och häll tillbaka det i kastrullen.
7. Häll i chokladen och vispa med en visp så att chokladen smälter.
8. Rör ner smöret i små klickar.
9. Fortsätt att vispa till smeten går ihop ordentligt.
(Du kan använda elvisp om smeten inte vill gå ihop ordenligt.)
Ställ tryffelsmeten i kylskåpet en stund eller låt den stå framme i rumstemperatur över natten så att den stelnar.
Rulla till bollar och rulla i kakao.
Förvara tryffeln i rumstemperatur.

Kommentarer
Trackback