Potatissallad med vinägrett
Recept:
5-6 port
• Ca 20 kalla färskpotatisar
• 10- 12 rädisor
• 1 purjolök
• vitvinsvinäger
• olja
• salt
• citronpeppar
• örtsalt
• persilja
1. Skär potatisen i tärningar.
2. Skiva rädisor.
3. Skär purjolök och skölj noga.
4. Lägg allt i en skål.
5. Blanda en vinägrett av olja, vinäger, salt, citronpeppar, örtsalt och persilja.
6. Häll över vinägretten och blanda försiktigt.
Rabarberpaj
Recept:
Deg:
• 100 g smör
• 1/2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl havremjöl
• 2 dl vetemjöl
• 1 ägg
1. Blanda ihop alla ingredienser.
2. Lägg degen kallt.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
• 6 dl rabarber
• 2 msk potatismjöl
• 4-5 msk socker
4. Skala och skär rabarber.
5. Blanda rabarber med socker och mjöl.
• 2 dl cream fraiche
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 msk socker
• 1 ägg
6. Blanda ihop cream fraiche, vaniljsocker, socker och ett ägg.
7. Tryck ut degen i en form och sätt folie i kanterna.
8. Nagga.
9. Grädda pajskalet i ca 5 min.
10. Häll på rabarber och sist cream fraicheblandningen.
11. Grädda till rabarberna är mjuka. (Lägg på ett bakplåtspapper efter att pajen stått i ugnen ett tag, annars kan den bli bränd i kanterna).
Servera gärna med glass eller vaniljvisp.