Potatissallad med vinägrett

Recept:

5-6 port

• Ca 20 kalla färskpotatisar
• 10- 12 rädisor
• 1 purjolök
• vitvinsvinäger
• olja
• salt
• citronpeppar
• örtsalt
• persilja

1. Skär potatisen i tärningar.

2. Skiva rädisor.

3. Skär purjolök och skölj noga.

4. Lägg allt i en skål.

5. Blanda en vinägrett av olja, vinäger, salt, citronpeppar, örtsalt och persilja.

6. Häll över vinägretten och blanda försiktigt.

Rabarberpaj

Recept:

Deg:

• 100 g smör
• 1/2 dl socker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl havremjöl
• 2 dl vetemjöl
• 1 ägg

1. Blanda ihop alla ingredienser.

2. Lägg degen kallt.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

• 6 dl rabarber
• 2 msk potatismjöl
• 4-5 msk socker

4. Skala och skär rabarber.

5. Blanda rabarber med socker och mjöl.

• 2 dl cream fraiche
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 msk socker
• 1 ägg

6. Blanda ihop cream fraiche, vaniljsocker, socker och ett ägg.

7. Tryck ut degen i en form och sätt folie i kanterna.

8. Nagga.

9. Grädda pajskalet i ca 5 min.

10. Häll på rabarber och sist cream fraicheblandningen.

11. Grädda till rabarberna är mjuka. (Lägg på ett bakplåtspapper efter att pajen stått i ugnen ett tag, annars kan den bli bränd i kanterna).

Servera gärna med glass eller vaniljvisp.

Dags för lite pajbak!

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0