Citroncheesecake med passionsfrukt
Recept:
Botten:
• 10 degestivekex
• 50 g smör
1. Mixa degestivekex och smält smör.
2. Tryck ut i en springform och grädda i 5 min i 175 grader.
3. Låt kallna.
• 400 g Philadelphiaost
• 1 1/2 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 ägg
• 4 gelatinblad
• Skal och saft från en citron
• 2 dl grädde
1. Lägg gelatinblad i blöt.
2. Separera äggen och vispa äggvitan.
3. Vispa Philadelphia, socker, äggula och vaniljsocker.
4. Riv citronskal och pressa ur saften i en kastrull.
5. Lägg i gelatinbladen i kastrullen och smält på svag värme.
6. Vispa grädde.
7. Blanda i grädden i Philadelphiasmeten och därefter äggvitan.
8. Häll i gelatinblandningen medans du rör i smeten.
9. Häll smeten i springformen och ställ kallt (låt den stelna innan du häller på passionsfruktsgeléen).
Passionsfruktsgelé:
• 3 passionsfrukter
• 4 msk vatten
• 2 msk socker
• 2 gelatinblad
1. Lägg gelatinblad i blöt.
2. Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull (ta inte med hinnorna).
3. Blanda i socker och vatten.
4. Lägg i gelatinbladen och smält på svag värme.
5. Häll över cheesecaken och låt stelna i kylskåp.