Citroncheesecake med passionsfrukt

Recept:

Botten:
• 10 degestivekex
• 50 g smör

1. Mixa degestivekex och smält smör.

2. Tryck ut i en springform och grädda i 5 min i 175 grader.

3. Låt kallna.

• 400 g Philadelphiaost
• 1 1/2 dl socker
• 2 tsk vaniljsocker
• 2 ägg
• 4 gelatinblad
• Skal och saft från en citron
• 2 dl grädde

1. Lägg gelatinblad i blöt.

2. Separera äggen och vispa äggvitan.

3. Vispa Philadelphia, socker, äggula och vaniljsocker.

4. Riv citronskal och pressa ur saften i en kastrull.

5. Lägg i gelatinbladen i kastrullen och smält på svag värme.

6. Vispa grädde.

7. Blanda i grädden i Philadelphiasmeten och därefter äggvitan.

8. Häll i gelatinblandningen medans du rör i smeten.

9. Häll smeten i springformen och ställ kallt (låt den stelna innan du häller på passionsfruktsgeléen).

Passionsfruktsgelé:

• 3 passionsfrukter
• 4 msk vatten
• 2 msk socker
• 2 gelatinblad

1. Lägg gelatinblad i blöt.

2. Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull (ta inte med hinnorna).

3. Blanda i socker och vatten.

4. Lägg i gelatinbladen och smält på svag värme.

5. Häll över cheesecaken och låt stelna i kylskåp.

linneasmatochbak.blogg.se

Älskar allt som har med mat och bak att göra.

RSS 2.0